Veel mensen hebben een druk, vol leven. Een verantwoordelijke baan, een hectisch gezinsleven en daarnaast sociale verplichtingen. Ook kinderen ontkomen daar niet aan. School, vrienden, huiswerk, sport en muziekles zorgen ervoor dat ook zij een overvolle agenda hebben.

Dan kan het zomaar ineens gebeuren dat al die drukte omslaat in stress. Je brein raakt uit balans en dat kan tot allerlei klachten leiden.

Brein in balans
Neurofeedback training brengt de hersengolven weer in balans. Daardoor kunnen allerlei klachten verminderen of zelf verdwijnen.

Neurofeedback kan helpen bij:
slaapproblemen
– burn-out
– faalangst
– vermoeidheid
– chronische pijn
– concentratie- en aandachtsproblemen (zoals ADD en ADHD)
– depressie
– slaapstoornissen en migraine

Herken je deze klachten bij jezelf of je kind? Dan kan neurofeedback wellicht de oplossing zijn.

Neurofeedback is een methode waarbij alle hersengebieden getraind worden op een heerlijke, ontspannen manier. Je zit rustig in een stoel en luistert naar muziek – dat is alles.

Voor de training begint, worden er 5 sensoren aangebracht op het hoofd en de oren. Gedurende de training meet het systeem de mate van hersenactiviteit. Zodra de aandacht verslapt, geeft het systeem feedback; het geluid wordt dan een fractie van een seconde stilgezet. Deze pauze is bijna niet waarneembaar voor onze oren maar lokt wél de hersenen uit om opnieuw te focussen. Hierdoor leren je hersenen op een efficiëntere manier te werken. Je brein wordt flexibeler en veerkrachtiger en oude patronen worden losgelaten. Dit leerproces gaat helemaal vanzelf.

Neurofeedback training werkt bij 80 tot 90% van de mensen. De resultaten zijn blijvend.

Ideaal voor kinderen

Neurofeedback is ook een geweldige training voor kinderen: ze hóeven even niets! Met name bij klachten als ADHD, ADD, faalangst en slaapproblemen worden goede resultaten behaald. Gebruikt een kind medicatie? Dan kan deze in veel gevallen, in overleg met een arts, worden afgebouwd.

Zengar NeurOptimal methode

FysioBrein werkt met de Zengar NeurOptimal methode. Deze methode is anders dan de klassieke/traditionele neurofeedback.

Bij de Zengar NeurOptimal methode is geen diagnose vooraf nodig en worden geen vaststaande protocollen gevolgd. Het brein wordt niet behandeld, maar getraind. Dankzij geavanceerde digitale technologie vertelt deze methode de hersenen wat ze een microseconde daarvoor hebben gedaan. Op die manier reguleert en reorganiseert het brein zichzelf. Zonder sturing van de trainer en in alle hersengebieden tegelijk.

Neurofeedback met de Zengar NeurOptimal methode is geen abracadabra, maar een wetenschappelijk onderbouwde high tech training die je brein zo optimaal mogelijk kan laten functioneren, zonder ongewenste neveneffecten.

Zelf het effect van neurofeedback training ervaren? Neem vrijblijvend contact op

Ja, het werkt echt! Er zijn talloze studies die de positieve effecten van neurofeedback training beschrijven. Toch wordt neurofeedback nog niet standaard geadviseerd door huisartsen, psychologen en psychiaters. Vaak heeft dat te maken met onbekendheid: behandelaars in het reguliere traject weten soms weinig van neurofeedback en schuiven het ten onrechte in de ‘vage, alternatieve’ hoek.

Gelukkig komt er de laatste tijd steeds meer positieve aandacht voor neurofeedback. Ook het aantal wetenschappelijke onderzoeken, waarbij de positieve effecten van deze training duidelijk zijn aangetoond, neemt toe.

In Amerika wordt neurofeedback op dit moment gezien als één van de beste behandelingen voor ADHD. Volgens de American Academy of Pediatrics (AAP) is neurofeedback net zo effectief als de combinatie van medicijnen en gedragstherapie.

Neurofeedback training van FysioBrein wordt meestal niet vergoed. Kiezen voor neurofeedback training is dus een bewuste persoonlijke investering in je gezondheid en je geestelijk welzijn (of dat van je kind).
Gezien de positieve resultaten met burn-out klachten is neurofeedback een passende training voor de re-integratie in het arbeidsproces. Overleg in dat geval met je werkgever over de vergoeding.

Werkgevers en zelfstandig ondernemers kunnen in de meeste gevallen de kosten van de trainingen opvoeren als arbeidskosten. Ook de BTW is terug te vorderen.

Ook vanuit het PGB zijn vergoedingen mogelijk, hierover kunt je contact opnemen met de gemeente.

Gratis intake

Telefonisch informatiegesprek         gratis
Kosten per sessie (1 u)                        € 60,-

Telefonisch bespreken we de strategie en maken we een afspraak voor de eerste training. Voorafgaand aan de eerste training ontvang je van mij een mail waarin staat wat we hebben afgesproken.

Gemiddeld zijn tussen de 15 en 25 sessies nodig voor een optimaal resultaat.